Flash was not detected

Algemeen (2)

In Mauritaniƫ rijden we 400 kim diep de woestijn in. Langs de spoorlijn waarover 2 km lange ijzerertstreinen rijden. We kamperen bij de monoliet Ben Amira. In de bergregio Adrar logeren we op de camping van de Nederlander Just Buma.

Een van de mooiste delen van de Sahara ligt tussen de Adrar en de zuidelijke regio Tagant. Hier werd in het verleden de koningsetappe van de Dakar verreden. De zwaarste van de rally. Gelukkig is de asfaltering van deze weg dit jaar voltooid.

In de Tagant, aan de zuidrand van de Sahara, bezoeken een poel van de beroemde woestijnkrokodillen. De Sahara maakt plaats voor de Sahel en voor we er erg in hebben staan we aan de oever van de Senegal rivier.

Gedurende 300 km volgen we de bovenloop van deze grote rivier. De Arabische Moren van het noorden maken plaats voor Afrikaanse stammen als Soninke en Wolof. De laatste kilometers langs de Senegal gaan door het Diawling vogelpark. 

In Saint Louis, ooit de koloniale hoofdstad van het enorme Frans West-Soedan, komen we een dagje bij van alle indrukken. Een dag later stappen we in Dakar moe maar voldaan op het vliegtuig naar huis.
Opens internal link in current windowVervoer