Flash was not detected

Dag 9 - Nouadhibou - Ben Amira

Na het woestijnontbijt maken we ons op voor het zwaarste deel van de route. De Azzefall duinen. Een lange duinketen die vanuit van Algerije in zuidwestelijke  richting naar de Atlantische Oceaan loopt. Lucht uit de banden voor het mulle zand.

Nadat we de het plaatsje Choum. Dit is een stopplaats voor de trein, die vanaf hier in noordelijke richting naar de mijnen in Zouerate gaat. Wij buigen af naar het zuiden richting Atar.

Een deel van het traject Choum – Atar zou geasfalteerd zijn. Hoe de stand van zaken er precies voor staat is niet duidelijk. Op de website van de maatschappij die het project uitvoert staat dat de weg eind mei 2017 klaar moet zijn. Maar einddata zijn in Mauritanië om overschreden te worden.

De piste is overigens prima te doen. Landschappelijk fraai met geërodeerde rotsblokken in bizarre vormen en tafelbergen aan de ene, een brede rotswand aan de andere kant Dit is de Adrar. Na 70 kilometer gaan we bij de pas Ten-Zak het plateau omhoog.  Na tien kilometer is er een tweede pas langs een dode vulkaan.

Atar is de oude hoofdstad van Mauritanë. Veel belangrijke families in het land komen hier vandaan. Atar wordt daarom wel de officieuze hoofdstad van het land genoemd. Nederlander Just Buma bestiert hier sinds 1998 camping Bab Sahara. Een prachtige in Saheliaanse stijl gebouwde en ingerichte camping en vaste stek voor alle overlanders. Wij blijven hier twee dagen.

Opens internal link in current windowRoutekaart dag 10