Flash was not detected

Dag 11 - Tan Tan (Mar) - Laayoune (Wsa)

Nog 20 km scheiden onze slaapplek in Tan Tan van de kust. Die blijft vanaf nu meer dan duizend kilometer het beeld aan de rechterkant bepalen. Na 50 km komen we bij de eerste van de drie riviermondingen: Oued Chibika. Een paar kilometer verder volgen de eveneens fraaie Oued Oum Labour en Oued Zahar. 

In Akhfenir arriveren we rond het middaguur en een betere plek om te lunchen is er niet. Vooral wanneer je van vis houdt. Kort voorbij Akhfenir ligt de lagune Naila in het vogelreservaat Khenifiss. Hier doemen de eerste echte zandduinen op. Een wandeling door de duinen naar de lagune is een fraaie eerste woestijnbeleving.

Aan het eind van de lagune liggen de zoutpannen van Lac Naila. We wagen een poging om er naar toe te rijden. Soms is de weg te vochtig en zakken de autos tot hun assen in de zoute blubber. Daar zitten we niet op te wachten.

We overnachten kort voor Laayoune op de kampeerplek Le Roi du Bedouin. Een prachtplek in de woestijn met een bron en een waterval in de nabijheid. Verder heerlijke couscous en ..... bier.
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 11
Opens internal link in current windowDag 10                                                                                Opens internal link in current windowDag 12