Flash was not detected

Dag 13 - Taoujafet - Aleg

Nadat we ons kamp hebben opgebroken rijden we de laatste kilometers richting Rachid, waar we via een aantal haarspeldbochten een plateau oprijden. Vanaf hier is het nog enkele kilometers naar Tidjikja waar een kijkje nemen in de historische oude stad. Tisjikja was net als Timboektoe een oude karavaanstad aan de zuidrand van de Sahara.

We rijden over het Tagant-plateau naar het zuiden. Bij het plaatsje N’Beïka slaan we een piste in naar de guelta van Matmata. Deze plek is bekend omdat er een restpopulatie krokodillen leeft.
 
Met deze excursie gaat een groot deel van de dag heen. Bij Sangrave komen we aan op de Route de l’Espoir, de weg van de hoop. Deze weg loopt van Nouakchott naar het uiterste oosten van het land bij de Malinese grens.

De Route de l’Espoir loopt over de scheidslijn van Sahara en Sahel. Het landschap ziet er de ene keer groen en Afrikaans uit, een andere keer dor en droog als in de woestijn. Omdat het regenseizoen nog maar kort geleden is zijn er veel waterpoelen waar kuddes koeien, schapen, geiten en kamelen zich verzamelen.

In de stad Aleg overnachten we in Auberge de l’Espoir

Opens internal link in current windowRoutekaart dag 13