Flash was not detected

Dag 13 - Porto Rico (Wsa) - Bir Guendouz (Wsa)

We rijden een paar kilometer terug in de richting van El Argoub en gaan over een smal en verweerde asfaltstrook naar Imlilli.

Een bijzondere plek. Op de bodem van wat in nattere tijden een groot meer was bevinden zich zo'n 150 waterpoelen, waarin zelfs nog restpopulaties vissen voorkomen.

Weer op de grote weg naar het zuiden passeren we de 23,439ste breedtegraad. Beter bekend als de Kreeftskeerkring, de plek waar de zon op 21 juni loodrecht boven staat.

Ter hoogte van de baai van Cintra zijn pré-islamitische grafheuvels. Overblijfselen uit een tijd dat dit een van de dichtst bevolkte gebieden op aarde was. In een naastgelegen wadi worden pijl- en speerpunten gevonden.

In de loop van de middag bezoeken we voor de nodige verkoeling nog even het strand. Eventueel kunnen we proberen de schedel van een daar eerder gevonden dwergvinvis op te graven.

We overnachten in motel Barbas in Centre Bir Guendouz. Aan een douche, goed bed en een lekker maal zijn we wel even toe. 
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 13
Opens internal link in current windowDag 12                                                                               Opens internal link in current window Dag 14