Flash was not detected

Dag 15 - Rosso - Diawling - Saint Louis

Nadat we ons bivak hebben opgebroken rijden we naar het asfalt en slaan naar links richting Nouakchott. Na 30 km is er een afslag naar links. Deze asfaltweg gaat naar Keur Macen, halverwege Rosso en de grenspost naar Senegal bij de stuwdam van Diama.

Dit is het gebied van het vogelpark Diawling. Een zusterpark van het veel bekendere Djoudj aan de andere kant van de rivier, dat te boek staat als het op twee na belangrijkste vogelreservaat ter wereld.

Diawling doet wat vogels betreft niet onder voor Djoudj. Vogelaars noteren hier al snel 100 verschillende soorten vogels op een dag. Grote aantallen pelikanen, famingo’s en eendensoorten. Verder nimmerzats, zwarte ooievaars, vele reigersoorten, lepelaars en met een beetje geluk de zwarte kroonkraanvogel.

Niet alleen vogels maar ook Afrikaans wild als wrattenzwijnen, apen, jakhalzen, servals, civetkatten, nijlvaranen, schildpadden en krokodillen leven hier.

Wanneer we het park uit zijn is het 20 kilometer rijden naar de grens. Zoals gebruikelijk gaat hier een paar uurtjes mee heen.  Daarna resteert nog een half uurtje naar hotel Dior aan het strand bij SaintLouis

Opens internal link in current windowRoutekaart dag 15