Flash was not detected

Dag 15 - Nouadhibou (Mau) - Tafarit (Mau)

Na misschien wel het fijnste ontbijtje van de reis in expat-caf├ę La Pleine Lune rijden we terug over de asfaltweg langs de spoorlijn zo'n 80 km naar het oosten. De kans is groot dat we ijzerertstrein tegenkomen. Een indrukwekkende ontmoeting. Deze treinen zijn soms tussen de 2 en 3 kilometer lang en brengen het erts van de mijnen diep in de Mauritaanse woestijn naar het overslagstation in Nouadhibou.

Na 180 km verlaten we het asfalt en rijden we de gele zandvlakte op. Aan de hand van de gps bereiken we zo de piste die op zo'n 15 km parallel aan het asfalt van noord naar zuid loopt. Via deze piste komen we na 50 km aan bij Tafarit. Een rotsblok in zee die door een smalle landstrook verbonden wordt met het vaste land.

We overnachten hier in gereedstaande bedoeïnententen aan het strand en proberen met onze hengels nog wat vis aan wal te krijgen. Dat is niet zo'n probleem, want die zijn hier in overvloed.
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 15
Opens internal link in current windowDag 14                                                                                Opens internal link in current windowDag 16