Flash was not detected

Saint Louis, Hotel Dior

Van 1999 tot 2002 eindigden alle Transsahara-reisjes bij Hotel Dior. Een verzamelplek van overlanders die elkaar vaak al in Mauritanë of zelfs Marokko waren tegengekomen. Na het droge en alcoholvrije Mauritanië waren de driekwartliter flessen bier La Gazelle als hemelse broden na de hongersnood.

Het was de plek waar de auto’s werden verkocht, waarvan sommige overigens nog dienstdoen als taxi. Van de sterke verhalen en vooral van gezellige avonden die probleemloos konden worden voortgezet nadat personeel was vertrokken.

Hotel Dior is in de jaren veranderd. Nadat in 2004 auto’s ouder dan vijf jaar in door de douane begeleide konvooi's in een keer door moesten naar Gambia viel de overland-nering weg. Het hotel schakelde over naar de op luxe gestelde Franse groepstoerist.

Maar wat bleef is de vriendelijke en gastvrije ambiance van het personeel onder leiding van madamme Dior. En dat is waar het ons uiteindelijk om gaat. En die luxe, ach die nemen we voor lief ….

Wie anders wil dan uitslapen, wandelen over het strand, liggen bij het zwembad of hangen aan de bar zijn er uitstapjes naar het stadscentrum. Door de pastelkleurige koloniale gebouwen en het jazzy sfeertje wordt Saint Louis het Havanna van Afrika genoemd. Er zijn tal van uitgaansmogelijkheden, waar bekende muzikanten als Baba Maal of Cheikh Lô soms het podium beklimmen.