Flash was not detected

Dag 16 - Tafarit (Mau) - Nouakchott (Mau)

Na een opfrisbeurt in de oceaan en een ontbijtje met stokbrood en nescafé maken we ons op voor het vertrek.

Hoewel het asfalt hemelsbreed 25 km van Tafarit ligt wordt de directe route gebarricadeerd door mulle duinen en een rotswand. Op 30 km ten noorden van Tafarit is een passage. Dat kan nog best wel even spannend worden. Enig graaf- en duwwerk is niet uitgesloten.

Eenmaal op het asfalt doemen in de verte de contouren op van het 'goldrushstadje' Chamy. Door de ontdekking van goud in de nabijheid is Chamy de snelstgroeiende stad van Mauritanië. Een stukje verder is het tankstation Gare Du Nord. Het restaurant serveert 'broodje kameel'. 

Na Chamy wordt het landschap gevarieerder: meer duinen en begroeiing. De Azzefâl duinen op 135 voor Nouakchott zijn de hoogste duinen van de reis. Een speelmomentje.

Wanneer er bij aankomst in Nouakchott nog tijd is gaan we langs de visafslag. Aan het eind van de middag wordt hier de vis aan land gebracht. We overnachten in Auberge Menata.
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 16
Opens internal link in current windowDag 15                                                                                Opens internal link in current windowDag 17