Flash was not detected

Dag 18 - Saint Louis (Sen) - Palmarine (Sen)

Na het ontbijt een wandeltochtje door het centrum van Saint Louis, de oude hoofdstad van de Franse superkolonie Frans West-Soudan. Alweer Unesco World Heritage.

Rond het middaguur rijden we richting Dakar. De stad zelf gaan we niet in. Vies, stinkend en druk. In plaats daarvan rijden we langs de kust via plaatsen als Mbour en Joal Fadiouth.

Facultatief is een bezoek aan het Bandia-reserve bij Sindia. Een park met giraffes, neushoorns, zebra's, buffels en ander grootwild. Grotendeels geïmporteerd uit Zuid-Afrika. Een soort Beekse Bergen dus. Maar dan nog, het is leuker deze dieren te zien te midden van acacia's en baobabs dan tussen het Brabantse bronsgroeneikenhout.

De eindbestemming is een klein dorpje aan de kust van de Atlantische Oceaan met de veelbelovende naam Palmarine. Wie zich daarbij wuivende palmen. gele stranden en een diepblauwe zee voorstelt komt niet bedrogen uit...
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 18
Opens internal link in current windowDag 17                                                                                Opens internal link in current windowDag 19