Flash was not detected

Palmerine - Sokone

Palmerine ligt in een landstreek die de Saloum-delta wordt genoemd. De rivier die in een brede delta uitmondt ten zuiden van het schiereiland waarop Palmerine ligt. Onze etappe van vandaag gaat naar Sokone en dat ligt aan de andere kant van de Delta.

Eerst rijden we weer terug naar de plaats Samba Dia, van waar we door het grootste rhum-palmenbos van West-Afrika rijden naar Fimela. Daarvandaan rijden we naar Dangana voor een boottochtje naar een eiland in de buurt.

Vervolgens rijden we door een pastoraal landschap naar de grote stad Fatick. Als we geluk hebben zien we een grote groep gieren bij de kadaverstortplaats pal buiten de stad. 

De weg gaar naar de ferry bij Foundiougne. We steken daar met de veerboot de rivier over. Via een fraai landschap met telkens dode armen van de Saloum in de nabijheid rijden we naar Passy en vervolgens naar Sokone.

Sokone is een stad waar zowel christen als islamieten volledig in pais en vree naast elkaar wonen. Auberge du Delta is in typische Afrikaanse stijl opgetrokken. Eenvoudig maar sfeervol met de aimable Baba N'dao als gastheer.

Opens internal link in current windowRoutekaart dag 19