Flash was not detected

Dag 5 - Algeciras (Spa) - Asilah (Mar)

De oversteek van Europa naar Afrika is een belevenis die je eigenlijk niet mag missen. We rijden naar de haven en via een roll-on roll-off veerboot naar de Spaanse enclave Ceuta op de Afrikaanse kust. Vandaar is het een paar kilometer rijden naar de Marokkaanse grens. Chaotische toestanden zijn daar de regel, maar aan het eind komt het altijd weer goed.

Nadat we de slagboom van de grens zijn gepasseerd slaan we af naar rechts. Vrijwel loodrecht de berg op. Het stijgingspercentage deze eerste kilometers zit tussen de 10 en de 20. We worden daarvoor beloond met schitterende vergezichten over de straat van Gibraltar. 

Via de haven Tanger Med komen we bij de autosnelweg die via Tanger en Rabat naar Casablanca gaat. Wij houden het na 70 km van Tanger Med voor gezien en stoppen in Asilah. Een havenstadje. Van oorsprong Portugees, later deel uitmakend van Spaans Marokko.

We overnachten in het sfeervolle hotel 'Sahara'. Het diner in een lokaal visrestaurant is een feest voor de maag en de portemonnee. 
Opens internal link in current windowRoutekaart dag 5

Opens internal link in current windowDag 4                                                                                      Opens internal link in current windowDag 6