Flash was not detected

Dag 7 - Dakhla - Lamhairiz plage

Wanneer we 's ochtends in Dakhla bij cafĂ© Rawane ons ontbijtje achter de kiezen hebben maken we nog een korte trip naar het vissersdorp helemaal aan het uiteinde van het schiereiland waarop Dakhla ligt.

De volgende stop is de baai van Dakhla, de oksel van het schiereiland. Voorbij El Argoub zijn, tegenover Dakhla op het vaste land, slaan we af naar de sebkha van Imlili.

Een bijzondere plek. Een drooggevallen meer met zo'n 150 waterpoelen, waarin zelfs nog restpopulaties vissen uit nattere tijden zwemmen. 

Weer op de grote weg naar het zuiden passeren we de 23,439ste breedtegraad. Beter bekend als de Kreeftskeerkring, de plek waar de zon op 21 juni loodrecht boven staat.

Het verleden is in dit gebied nog altijd zeer nadrukkelijk aanwezig. Ter hoogte van de baai van Cintra zijn pre-islamitische grafheuvels. In een naastgelegen wadi (drooggevallen rivier) worden pijl- en speerpunten gevonden.

We rijden nog een uurtje verder alvorens we aan het strand een kampeerplek voor de nacht zoeken. Waar we eventueel de schedel van een eerder gevonden walvis kunnen opgraven.

Opens internal link in current windowRoutekaart dag 7