Flash was not detected

Transsahara

Transsahara was van 1999 tot 2006 een project van Marius Dussel, bijgestaan door onder meer Marcel Dussel, Wouter Janssen, Sander Verstrate, Kevin Rietveld, Gerrit de Graaf en Hans Barkman. In deze periode werden er dertien Transsahara-reizen georganiseerd. Meestal vanuit Nederland naar Senegal, later naar Gambia. 

Van 2002 tot 2006 was de onderneming gevestigd in Villa Transsahara in Gambia (foto boven). Van hieruit gingen er vooral reizen naar het Niokolo Koba-park bij het drielandenpunt Senegal-Mali-Guinee.

Daar bleef het niet bij. Heel West-Afrika behoorde tot de actieradius. Van Timboektoe en Djenné in Mali tot Ouagadougou in Burkina Faso en Nzerekoré en Gueckedou in Guinée.

Maar omdat huurbazen in Gambia vervelend en onbetrouwbaar kunnen zijn en de zorg voor puberende kindertjes grotere ambities in de weg stonden, bloedde Transsahara part one een beetje dood

Sinds 2011 worden er als onderdeel van het Rosso Millenniumproject reisjes georganiseerd voor vogelaars naar de Banc d'Arguin in Mauritanië. Door het succes van deze reizen is er nu ruimte voor een semi-professionele organisatie die als organiserend ground-operator in West- en Noord-Afrika aan de slag gaat.