Flash was not detected

Algemeen

Met de Zijderoute, de Oriënt-Express en de West-Coast Trail behoort de Trans Sahara tot de grote historische reizen. Een reis die op de bucketlist van geen enkele avonturier mag ontbreken.

Van de drie Transsahara routes is er momenteel maar een veilig. Dat is de route die de oude karavaanstad Marrakech via Mauritanië verbindt met Senegal.

De meeste reizigers op deze route kiezen voor de geasfalteerde weg langs de kustlijn. De combinatie woestijn en oceaan heeft zijn bekoring, maar schiet in de woestijnbeleving te kort. 

In onze reis staat de woestijn centraal. Daarom steken we net als de historische karavanen de Hoge Atlas over en reizen langs de oostelijke Marokkaanse grens naar het zuiden.

Door een gebied dat nog niet lang geleden in verband met het conflict tussen Marokko en de West-Saharaanse bevrijdingsorganisatie Polisario gesloten was rijden we naar Laayoune aan de Atlantische Oceaan.

Vanaf hier volgen we gedurende 1000 km de kustlijn. We overnachten in steden als Dakhla en Nouadhibou. En kamperen uiteraard aan het strand.
Opens internal link in current window Volgende