Flash was not detected
Dag 7 - Faranah - Gueckedou

Op onze tocht naar het zuiden rijden we grotendeels langs een nat groen laagland waar de Niger door stroomt. We passeren dorpen met grote heilige kapokbomen en op het wegdek liggen koffiebonen te drogen. Het landschap wordt groener en groener. Hertshoornachtige planten parasiteren op tropische woudreuzen. We naderen het 'grote groene bos'.

Van Farranah tot Kissidougou is de weg prima en zonder gaten. Na Kissidougou zelfs nog beter. Tot 20 kilometer voor Gueckedou. Dan wordt de weg waanzinnig slecht, hoewel er berichten zijn dat de weg is verbeterd. Op 10 km voor Gueckedou passeren we het dorpje waar de eerste ebola-patient vandaan kwam. Gueckedou is dan ook de zwaarst getroffen stad van de epidemie.

Ook de burgeroorlogen in Liberia en Sierra Leone eisten hier hun tol. Gebukt onder mortieraanvallen en raids van milities die jongens ontvoerden om als kindsoldaat te dienen. Dit is het Afrika van de zwarte krantenkolommen. Of van de film Blood Diamonds. Die film komt wel heel dicht bij in ons hotel - Kimberlite Waoutoh - dat ooit diende als personeelsverblijf voor de Zuidafrikaanse diamantdelvers waarop deze film is gebaseerd. Later was dit het hoofdkwartier van westerse hulpverleners tijdens de ebola-epidemie.
Opens internal link in current windowDag 6                                                                             Opens internal link in current windowDag 8