Flash was not detected
Dag 4 - Expeditie naar de bron van de Gambia

Ergens onder een steen bij een dorpje in het Fouta Djalon gebergte siepelt wat water weg. Het begin van een van de drie majestueuze rivieren van West-Afrika, de Gambia. De plek is moeilijk te vinden en bepaald geen toeristische hotspot. We zijn er een paar jaar geleden naar toe gebracht door onze vriend Cellou uit Labé.

Geen spectaculaire plek op het oog, maar wel bijzonder om het allereerste begin te zien van een stroom die bij de monding, ongeveer 1000 km verderop, zes kilometer breed is.

Verder is dit een mooi moment om even rond te kijken in een kleine rurale gemeenschap in de Fouta Djalon. De Fouta Djallon wordt hoofdzakelijk bewoond door de Fula. Een stam die in heel West-Afrika voorkomt. Elders zijn het vaak rondtrekkende nomaden. Hier in de Fouta zijn ze sedentair. Het dorpshoofd leidt ons rond, toont ons de speciale Fula-hutten en vertelt over de gebruiken en gewoontes.

Na afloop keren we weer terug naar hotel Saala in Labé.


Opens internal link in current windowDag 3                                                                             Opens internal link in current windowDag 5