Flash was not detected
Dag 13 - Grensgebied Guinee en Ivoorkust - Man (Ivoorkust)
Het programma deze ochtend is moeilijk te voorspellen. Onze gastheren en -dames zullen ongetwijfeld alles in het werk stellen om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Althans naar hun normen. Wellicht krijgen we een ontbijt aangeboden. Over de samenstelling daarvan valt weinig te zeggen. Eigengemaakt brood, honing en zelfgemaakte koffie (de koffie gemaakt van zelf verbouwde verse bonen, is voortreffelijk). Wie een beetje ongerust wordt, we zorgen dat we voldoende eigen brood en beleg bij ons hebben. En met het afwijzen van het aangebodene in verband met maagproblemen kom je meestal wel weg.
De grens ligt ergens in het bos bij Ouanihou en het passeren ervan zal waarschijnlijk een paar uur duren. Meer dan twee keer per jaar passeren hier geen toeristen. Voor de douaniers een veel te interessante klus om haastwerk van te maken. Bij Touba, de eerste grote stad in Ivoorkust, komen we weer op een goede asfaltweg. Van hier is het nog een uurtje naar het hotel in Man. Een stad met een goede toeristsche infrastructuur. We trakteren ons na alle ontberingen in Guinee op een heerlijk diner in het sjieke hotel Les Cascades.
 
Opens internal link in current windowDag 12                                                                        Dag 14