Flash was not detected
Dag 8 - Gueckedou - Panziazou - Ziama

De eerste 35 km vanaf Gueckedou zijn ongeveer even slecht als de laatste 20 km van gisteravond. Daarna is de weg prima. Halverwege Gueckedou en Macenta ligt het dorpje Panziazou. Een dorp van koffieverbouwers waarvan de bewoners een animistisch geloof aanhangen.

We waren er 27 jaar geleden als eerste westerlingen ooit. We maakten vele foto's. De afdrukken daarvan willen we in het dorp afgeven. Want in dit dorp was in fotografie destijds nog science fiction. Benieuwd of de volwassenen van toen zich nog op de foto's herkennen.

Macenta is een grote regiohoofdstad. We slaan hier goederen in voor ons verblijf in het Ziama-reservaat. Ziama is een bergketen tussen Macenta en Nzérékoré. Het is een van de vier nationale parken van Guinee. 

We  verblijven in de 'vakantiehuizen' die ooit door de Fransen zijn aangelegd omdat het klimaat hier door de hoogte aangenamer was dan in Conakry. De voorzieningen zijn simpel, maar voldoende.


Opens internal link in current windowDag 7                                                                             Opens internal link in current windowDag 9